Ny Faktum ute i dag!

INTERVJUN. Roy Andersson har tvingats sälja sin studio och fått diagnosen hydrocefalus. Dessutom har han blivit nykter. Mycket har hänt i filmregissörens liv de senaste åren. Nu aktuell i sin brorsdotters dokumentärfilm ”Bröderna Andersson” där vi får se glimtar av lillebrorsan Ronny som sålde Faktum i Göteborg.

UTBLICK. Tre år i rad har fler än 100 000 personer dött i USA till följd av en överdos. Sedan förra året varnar den amerikanska narkotikapolisen, DEA, för att i princip alla droger i dag spetsas med det livsfarliga fentanylet. I månadens Utblick ges en inblick i den misär som följer i opioidernas spår.

SARAH BRITZ om syskonrelationer och hur hon som liten längtade efter syster eller bror som hade samma föräldrar.

PANELEN svarar på frågan ”Tycker du om dina syskon?” och vi ger tips för syskonsämja.

SKRÖNIKA av Faktumförsäljare Lenarto: ”Jag träffade Susy på en krog (mitt andra hem dessa hemlösa dagar) och vi kom bra överens. Hon lovade mig logi tills jag hittade något eget. Jag tog tacksamt emot erbjudandet även om jag starkt misstänkte att hon inte såg det som temporärt.”

PÅ GÅNG. I dagarna har Johanna Bernhardsons dokumentär ”Bröderna Andersson” biopremiär. Den handlar om hennes pappa Leif och hans tre bröder: filmregissören Roy, före detta Faktumförsäljaren Ronny och dokumentärfilmaren Kjell. Möt Johanna i ett samtal om nära berättande.

MÖT FAKTUMFÖRSÄLJAREN ”Lollo” som säljer Faktum i Göteborg: ”Alla trodde att vi hade en fin livsstil eftersom vi bodde på Östermalm. Men så var det inte.”

SIGNERAT av månadens krönikör Michael Anton som medverkade i Faktum Novell 2023 och har en badhytt i Skanör som han använder som skrivarstuga: ”Efter några öl började grannen fälla kommentarer om sin gamla kavaj som jag nu ägde och hade på mig. Han tyckte den klädde mig lika illa som den gjort honom.”

Och missa inte fördomsserien Feltänkt av Yvette Gusfavsson, Månadens köpare, Min lista med Cecilia Ekman som väljer bästa filmmusiken genom tiderna och Kulturrutan med våra bästa lyssna-, läs- och titta-tips! 

Köp i dag – det gör skillnad.