Nytt nummer av Faktum ute i dag!

Extra matigt nummer ute nu!

MARCUS SAMUELSSON. En värld utan rasism. Fred i Etiopien. Att få vara frisk. Det är vad stjärnkrögaren önskar sig efter ett omstörtande år i USA med avsättning av Trump, pandemi, ekonomiskt haveri samt Black Lives Matter- demonstrationer. Ett nytt kapitel, helt enkelt.

FAKTUMFÖRSÄLJARE FLORINA berättar om sina drömmar. Att få ett jobb och skapa en familj tillsammans med sin kärlek Ioan, som också säljer Faktum.

FRIVILLIGORGANISATIONER. Ett vanligt år är januari-februari ett helvete för hemlösa och socialt utsatta. Ett kyligt covid-år är det värre än så. På Räddningsmissionens och Stadsmissionens öppna dagverksamheter försöker personalen lindra oro och bistå med mänsklig kontakt.

FAKTUM GRANSKAR. 27-åriga Adam Smith hade en unik affärsidé: sms-lån som inte ens betalades ut förvandlades till miljonskulder hos redan skuldsatta. Nu berättar han om hur han skulle lura Kronofogden och tjäna miljarder på sina offer.

AKTUELLA Andreas Karlsson pratar med Faktum om klimatkrisens viktigaste fråga: Vatten.

FAKTUM NEWS. Gatutidningar i upprop, nytt härbärge i Ängelholm och coronastöd till Hemlösas hus.

FÖRFATTAREN till Portionen under tian, Hanna Olvenmark, har släppt boken Äta ute. Faktumförsäljare Bernhard lagar ett av recepten, smakar och betygsätter.

UTBLICK. I oktober förra året öppnade gatutidningen Big Issue Japan ett nattbageri. Ett inspirerande projekt som ger försäljarna nytt jobb och minskar matsvinnet.

Och missa inte – Lenarto skrönikerar, Mange målar, Panelen snackar kokböcker och Faktum golar om naturen, bok, serie och musik.

Köp Faktum av din försäljare i dag!

Finns även som e-tidning på hemlös.se – hälften av kostnaden går som alltid direkt till din försäljare.

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram