Faktum 220 ute nu!

LENARTO. Lennart Lönnsten har två signaturer. Som Lenarto är han känd för Faktums läsare, tidningens ende skrönikör, som varit med sedan starten. Som LL är han mindre känd men inte mindre färgstark. Måleriet har varit en del av hans konstnärssjäl hela livet. Det är när han målar, skriver och dricker öl som denna Lennart lever. 2021 firar han och Faktum 20 år tillsammans.

FAKTUM GRANSKAR. De är vanliga bankkunder – och offer. Bedragarna har lurat dem att föra över miljontals kronor till utländska kryptovalutaväxlare. Många lurade frågar sig nu varför inte banken har reagerat.

TARANA BURKE. När nyhetsmedia är mer upptaget av covid-19 än med metoo är det fortfarande hysteriskt runt dess grundare, Tarana Burke. Faktum gjorde en av de första stora intervjuerna med Tarana i New York för tre år sedan. Nu har vi gjort det igen. För metoo har bara börjat.

REPORTAGE. En majoritet av Sveriges befolkning kan inte följa Folkhälsomyndighetens och regeringens uppmaning »jobba hemifrån«. Faktum har träffat brandmannen, brevbäraren, prästen, undersköterskan, affärsbiträdet, Faktumförsäljaren, läraren och Calle på härbärget.

LISA LANGSETH. Med Faktum pratar skaparen av den populära serien »Kärlek & Anarki« om just anarki. Och om frihetsbehovet och lite politik.

OCH MISSA INTE. Portionen under tian som ger recept på en rödkål- och pumpapizza med apelsinkräm, Lenarto som skrönikerar och Panelen som snackar 2021!

Köp Faktum av din försäljare på gatan redan i dag. En till dig och en till en vän i julklapp.

Senaste numret

Läs tidningen digitalt

läs tidningen digitalt

instagramInstagram